Wil jij je fitter & sterker voelen?

Wil jij je fitter en energieker voelen en/of ben jij herstellende van een burn-out? Running therapie gecombineerd met leefstijl coaching kan hierbij helpen. Bewegen en sporten werkt bij het herstel van een burn-out.

Running Therapie

Wil jij je fitter en energieker voelen en/of ben jij herstellende van een burn-out?
Wil jij graag meer doen aan het herstel van je burn-out? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt overtuigend dat regelmatig bewegen goed is voor lichaam en geest. Waarschijnlijk heb je dit zelf ook al eens ervaren.

Maar soms is het niet gemakkelijk om uit jezelf in beweging te komen. Bijvoorbeeld als je lange tijd niet gesport hebt of fysiek of mentaal niet lekker in je vel zit. Een eerste stap om weer in beweging te komen kan zijn om dit onder begeleiding te doen.

Running therapie gecombineerd met leefstijl coaching kan hierbij helpen. Bewegen en sporten werkt bij het herstel van een burn-out. Speciaal voor mensen die al onder behandeling zijn bij een psycholoog voor hun burn-out klachten biedt Nicolai Personal Training een bewegingsprogramma aan met Running Therapie. Dit programma zorgt ervoor dat jij je weer energiek en krachtig voelt en daarnaast weer in contact komt met jouw lichaam.

Waaruit bestaat het programma?

– Wekelijkse afspraak op gewenste locatie in de natuur in de omgeving van Assen 
– Persoonlijk en op maat gemaakt beweegadvies
– Naast wandelen of hardlopen zijn ook andere vormen van bewegen mogelijk
– Begeleiding door een gecertificeerde professional en fysiotherapeut
– Praktische oefeningen en tips voor herstel

Hoe ziet een Running Therapie traject eruit?

We beginnen altijd met een vrijblijvend intake gesprek. In dit gesprek horen we graag meer over jou, je doelen, en wat we voor jou kunnen betekenen. Daarnaast vertellen we je meer over de werkwijze en op wat voor manier wij jou kunnen helpen.
Over het algemeen duurt een running therapietraject 12 weken. Je krijgt een persoonlijk trainingsschema dat precies aansluit op jouw mogelijkheden en wensen. Zodat jij je binnen een paar weken weer fitter en sterker voelt.

De trainingssessies duren ongeveer 45 minuten en zullen buiten of op een gewenste locatie in de omgeving van Assen plaatsvinden. Eén van de voordelen hiervan is dat de natuur een rustgevende invloed heeft

Burn-out en sport

Recent onderzoek heeft aangetoond dat hardlopen (onder professionele begeleiding) helpt bij de behandeling van werk gerelateerde vermoeidheidsklachten en burn-out klachten. Voor meer informatie: Burn-out en hardlopen – een update van het RUNtervention onderzoek.

Om burn-out klachten te doorbreken is conditieopbouw nodig. De trainingen zijn zeer gedoseerd en elke week neemt de intensiteit een klein beetje toe. Wandelen wordt afgewisseld met hardlopen, of eventueel met kracht- en conditieoefeningen. Naast het sporten stellen we samen de vraag: “hoe heeft het eigenlijk zo ver kunnen komen?” We kijken naar oorzaken en eventuele oplossingen. Uiteindelijk ga je de oplossingen in de praktijk toepassen en is dit de basis om een terugval te voorkomen.

“Het zijn vaak juist de meest zorgzame, toegewijde, hardwerkende en vriendelijke mensen die burn-out raken.”

Wat zijn de kosten voor Running Therapie?

De prijs hangt af van de duur van de begeleiding. De kosten voor de begeleide sessies bedragen gemiddeld €45 inclusief btw per keer. Voor meer info hierover kan je het contact formulier invullen


Vergoeding vanuit de zorgverzekering:

In sommige gevallen wordt running therapie deels vergoed vanuit de zorgverzekeraar.
Vergoeding vanuit de werkgever:

Wanneer je (deels) arbeidsongeschikt bent, is het mogelijk dat de werkgever bereid is de kosten te vergoeden. Werk je nog wel maar ervaar je stress gerelateerde klachten, informeer bij je werkgever of running therapie valt onder preventie. Ook is het mogelijk dat de bedrijfsarts of werkgever contact opneemt voor overleg en advies. Er kan in het kader van Wet Verbetering Poortwachter na overleg met de bedrijfsarts een traject gestart worden voor bijvoorbeeld burn-out preventie, langdurig ziekteverzuim of een re-integratie traject.

 

Nicolai Personal Training voor bedrijven:

Voor bedrijven is het mogelijk om Nicolai Personal Training in te huren per sessie of per dagdeel, vraag naar de mogelijkheden of vraag een offerte aan.

Heeft u vragen of zou u willen weten hoe wij u kunnen helpen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten? Laat een e-mail achter door het onderstaande contactformulier in te vullen, te mailen naar info@nicolaipersonaltraining.nl​ of te bellen met 06-31352736​.